Skip to main content
Trigion_ISAE_3402

Trigion AlarmServiceCentrale bereikt mijlpaal met behalen ISAE 3402 Type I verklaring

Security en Safety Service Trigion heeft in 2019 de ISAE 3402 Type I verklaring behaald onder begeleiding van Risklane. Hiermee laat Trigion zien dat het een solide Internal Control Framework heeft geïmplementeerd en dat de interne processen worden beheerst.

 

Trigion zorgt er met behulp van de ISAE 3402 rapportage voor dat klanten inzicht hebben in de wijze waarop risico’s en processen beheerst zijn. De organisatie faciliteert integrale oplossingen waarbij (data) intelligentie en technologie worden gecombineerd met fysieke dienstverlening. Begin 2020 wordt de ISAE 3402 Type II verklaring verwacht, die naast de opzet en het bestaan van het framework ook de effectieve werking hiervan benadrukt. 

 

Klanten die deze services uitbesteden aan Trigion moeten er op kunnen vertrouwen dat de beheersing hiervan voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van informatiebeveiliging, risk management en governance. Dit wordt eenduidig aangetoond door het behalen van een ISAE 3402 Type I verklaring

 

Mike Broens, Technical Business Consultant van Trigion over ISAE 3402: met behulp van het ISAE 3402 Type I kunnen wij onze klanten objectief laten zien hoe wij onze processen hebben ingericht en uitvoeren. We zijn momenteel in de Type II fase beland, waarbij Risklane toetst of wij de beschreven processen ook werkelijk uitvoeren. Met de Type II verklaring kunnen wij onze klanten garanderen dat wij doen wat we zeggen.

 

Koen van der Aa, manager bij Risklane, voegt daaraan toe: ‘Trigion gaat verder dan het leveren van standaard beveiligingsproducten en -diensten. Het bedrijf is gepassioneerd over veiligheid en hecht hoge waarde aan interne beheersing. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat zij uitstekend hebben kunnen voldoen aan de vereisten van ISAE 3402.  

Over Risklane

Risklane biedt diensten aan op het gebied van informatiebeveiliging, riskmanagement en governance. Naast advisory services en risk sourcing, biedt Risklane softwareoplossingen die organisaties in staat stelt complexe standaarden zelfstandig te implementeren. Risklane is hiermee vooruitstrevend en marktleider in Nederland. Risklane realiseert oplossingen voor de beheersing van risico’s en de implementatie van onder andere ISAE 3402 (SOC1), ISAE 3000 (SOC2), GDPR/AVG, ISO 27001, ISO 9001 en COSO.

 

Over Trigion

Trigion creëert veiligheid en draagt daarmee bij aan inspirerende leefomgevingen waarin mensen zich veilig voelen én waarin ze veilig zijn. Dit gaat verder dan het leveren van standaard beveiligingsproducten en –diensten. Een inspirerende en veilige leefomgeving vraagt om integrale oplossingen waarbij fysieke dienstverlening wordt gecombineerd met technologie en (data) intelligentie.