Skip to main content
Solera ISAE 3402

Solera Market Scan verkrijgt wederom ISAE 3402 Type II verklaring

Solera Market Scan heeft in januari 2020 wederom de ISAE 3402 Type II verklaring verkregen. Deze verklaring biedt klanten een eenduidige en objectieve bevestiging dat de processen binnen Solera, waaruit de dienstverlening bestaat, op orde zijn. De audit is uitgevoerd door Conclude Accountants.

 

ISAE 3402 Type II

ISAE 3402 is de internationaal erkende assurance standaard voor outsourcing. Bij een ISAE 3402 type II verklaring worden de beschreven beheersmaatregelen gecontroleerd om te beoordelen of deze effectief hebben gewerkt over een periode van minimaal zes maanden.

 

Implementatie en audit

Een gebruikersorganisatie heeft met een Type II rapportage meer zekerheid dat de dienstverlening beheerst wordt zoals is overeengekomen.

 

Over Solera

Solera biedt digitale oplossingen waarmee het bezit, onderhoud en de afhandeling van schades aan een auto en huis gefaciliteerd worden. Per jaar worden in meer dan 75 landen wereldwijd 230 miljoen transacties verwerkt door Solera. De klant, het resultaat en ondernemerschap staan hoog in het vaandel bij de organisatie.

 

Over Market Scan

Market Scan functioneert als HUB tussen verzekeraar en volmacht kantoren binnen de verzekeringsmarkt. Market Scan is binnen de verzekeringsbranche actief sinds 1993 en heeft een sterke focus op het ontwikkelen van innovatieve en gebruiksvriendelijke producten voor de volmachtmarkt. Market Scan maakt onderdeel uit van Solera Nederland sinds 2010.

 

Over Conclude Accountants

Conclude richt zich dedicated op outsourcing, risk management en corporate governance. Conclude is succesvol op dit gebied en marktleider in Nederland ten aanzien van de implementatie en audit van ISAE 3402. De werkwijze van Conclude staat garant voor een professionele en persoonlijke aanpak. Gevestigd in Utrecht, verleent Conclude haar diensten aan zowel grote internationale bedrijven als startups in Europa en Azië.