Skip to main content
Solera

Solera

"De manier waarop Risklane onze ISAE-rapportage heeft geïmplementeerd, biedt ons bedrijf en onze klanten de zekerheid dat de processen aanwezig zijn en stelde ons in staat om het advies van Risklane om te zetten in verdere verbeteringen." - Quintin Nouwen, Managing Director Insurance Solera

 

“Door de samenwerking met Solera hebben we de unieke business achter Solera ervaren. Door gebruik te maken van onze uitgebreide ervaring in de verzekerings- en automotive industrie, waren we in staat Solera bij te staan ​​bij het opstellen van een zorgvuldig controlekader. We waren meer dan tevreden met de manier waarop Solera zich kon aanpassen aan de vereiste kwaliteitsverbeteringen om te voldoen aan de ISAE 3402 en markteisen. ” - Koen van der Aa, Associate Manager Risklane
 

Samenvatting

Solera is een wereldwijd toonaangevende organisatie op het gebied van data, applicaties en diensten voor de verzekerings- en automotive industrie. Solera's missie van vandaag is 'om de 80% intelligentie te zijn om klanten te helpen het risico van een aanrijding, mechanische of onderhoudsreparatie en service te beheersen'. Solera transformeert de manier waarop professionals in verzekeringen en automotive waarde bieden aan hun klanten met nu meer dan 300 miljoen jaarlijkse transacties.

Solera combineert bestaande automobielgegevens met geavanceerde analysetechnieken en gebruikt de resultaten om hun gegevens te verbeteren en een effectievere afhandeling van claims te creëren.

 

Uitdaging

Alle klanten moeten kunnen vertrouwen op de hoge normen voor de veiligheid en kwaliteit van Solera. Risklane ondersteunde Solera bij het ontwerpen van een professioneel raamwerk voor een selectie van Solera-applicaties om te voldoen aan de vereisten van risicobeheer en beveiliging. Het ISAE 3402-rapport geeft een objectieve kijk op hoe u de controle kunt behouden en hoe u als bedrijf kunt verbeteren. Solera moest nadenken over hoe ze met beveiliging moesten omgaan en hoe ze compliant konden worden, wat ze wisten te doen.

 

De grootste uitdaging bij dit project was om het juiste projectteam samen te stellen met experts die kennis hebben van risicomanagement en interne controle, maar ook IT-experts met de kennis om complexe applicaties te analyseren en controles op te stellen voor het Solera control framework. Tijdens de implementatie zijn diverse kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd door de betrokken Solera Teams, die zeer pragmatisch en proactief waren in het oplossen van de bevindingen.

 

Oplossing en resultaten

Binnen ongeveer twee maanden waren Risklane en Solera in staat om vier afzonderlijke ISAE 3402-rapporten op te stellen voor elk van de betrokken toepassingen. Hierdoor kon Solera voldoen aan de eisen van de klant en de markt. Bovendien realiseerde Solera ongelooflijke kwaliteitsverbeteringen en kan het aan klanten laten zien dat Solera hun risico's onder controle heeft en het vermogen heeft om als bedrijf te verbeteren op het gebied van beveiliging. Conclude Accountants heeft met succes de ISAE Type I-rapporten (Qapter, VRA, Atosi, TIME,) gecontroleerd, evenals ISAE Type II voor CHV. De ISAE 3402 Type II-audits zullen in 2021 worden uitgevoerd.