Skip to main content
Fujitsu

Fujitsu

Overzicht

fujitsu

Fujitsu levert totaaloplossingen in de IT-industrie. De volledige business van Fujitsu omvat de ontwikkeling, productie en exploitatie van geavanceerde, hoogwaardige technologieën die diensten van hoge kwaliteit mogelijk maken.

 

Naast deze veelzijdige dienstverlening omvat de business; de ontwikkeling, productie, verkoop en onderhoud van de allernieuwste, hoogwaardige producten en elektronische apparaten die deze diensten mogelijk maken.

 

Sinds 2015 werkt Risklane samen met Fujitsu, door de ISAE 3402 raportage van het bedrijf te implementeren en continu te verbeteren. 

Uitdaging

Traditioneel vertrouwde managed services op een effectief en efficiënt beheer van services met de laagste risico's. Het management van Fujitsu had behoefte aan een geïntegreerde aanpak die was gericht op een organisatiebrede, consistente methodologie voor risicobeheer. Het is niet verrassend dat deze verbetering van procedures, werkmethodiek en betrokkenheid van management vereiste.

Oplossing

Zich bewust van de toenemende vraag naar transparantie van risicobeheer en interne controle, besloot Fujitsu om samen te werken met Risklane om deze mogelijkheid naar Nederland te brengen. In 2015 lanceerde Risklane het Fujitsu Risk Management-raamwerk in overeenstemming met ISAE 3402. Risklane ontwierp het control framwork van Fujitsu en blijft ondersteunen bij de continue verbetering hiervan.

Resultaten

Met behulp van de ISAE 3402 rapportage werd Fujitsu de # 1 management service provider in Nederland met een aanbevelingsscore van 95%. Fujitsu's risicobeheerstrategie en transparantie daarop waren een belangrijke motor voor het indrukwekkende zakelijke succes van het bedrijf.