Skip to main content
soc 2 voordelen

Voordelen van een SOC 2 rapportage

Als organisatie in de technische branche is het de eerste stap om vertrouwen te bieden aan de klant. De beste manier om dit te doen is een SOC 2 rapport. Er zijn verschillende voordelen voor serviceorganisatie bij het hebben van een SOC 2 rapport.

 

      - De geruststelling dat de beveiligingscontroles ook daadwerkelijk effectief werken.

      - De bereidheid om efficiënt op IT vragenlijsten van partners en klanten te reageren.

      - Het vertrouwen van klanten zal groeien.

      - De werving van klanten zal groeien wat een voorsprong de organisatie een voorsprong geeft.

 

Het gebeurd vaak dat een klant tijdens het verkoopproces zijn leverancier vraagt om een IT vragenlijst in te vullen die is opgesteld door bijvoorbeeld het engineeringsteam. Als dit het geval is dan is het hebben van een SOC 2 rapport hierop het antwoord. Het zal het proces aanzienlijk versnellen. Ook dit zal de klant meer vertrouwen geven.

 

Een SOC 2 certificering wordt steeds belangrijker naar mate de vraag naar cloudgebaseerde oplossingen toeneemt. Een SOC-2 rapport wordt steeds meer gezien als de industriestandaard die een leverancier van IT oplossingen onderscheidt van concurrentie.

 

Over Risklane

Risklane biedt diensten aan op het gebied van informatiebeveiliging, riskmanagement en governance. Naast advisory services en risk sourcing, biedt Risklane softwareoplossingen die organisaties in staat stelt complexe standaarden zelfstandig te implementeren. Risklane is hiermee vooruitstrevend en marktleider in Nederland. Risklane realiseert oplossingen voor de beheersing van risico’s en de implementatie van onder andere ISAE 3402 (SOC1), ISAE 3000 (SOC2)GDPR/AVGISO 27001ISO 9001 en COSO.