Skip to main content
ISO27001

5 voordelen van ISO 27001

ISO 27001 is de norm voor informatiebeveiliging van een managementsysteem. ISO 27001 is de enige controleerbare internationale norm hiervoor. De ISO 27001 omvat beleidsregels, werkwijzen, ontwikkelingen en systemen die informatierisico’s beheersen voorbeelden hier van zijn cyberaanvallen maar ook datalekken, diefstal of datahacks. Maar wat zijn nou de voordelen voor jouw organisatie?

 

1. Keinere kans op boetes

De wereldwijde benchmark heeft de ISO 27001 norm geaccepteerd voor het effectieve beheer van informatiemiddelen. De organisatie leeft de vereisten van gegevensbescherming na en waardoor er een kleinere kans op boetes is. Hierdoor zijn eventuele financiele verliezen als gevolg van datalekken ook beschermd.

 

2. Bescherming van de reputatie

Over de hele wereld is er een stijging van cyberaanvallen te zien. Deze aanvallen kunnen een enorme impact hebben op de organisatie en haar reputatie. Omdat de ISO 27001 de organisatie beschermd tegen deze cyberaanvallen, wordt zo ook indirect de reputatie van de organisatie beschermd.

 

3. Voldoen aan verschillende regelgevende vereisten

ISO 27001-certificering is in overeenstemming met strenge wettelijke vereisten zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), de NIS-richtlijn (Richtlijn inzake de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen) en andere cyberbeveiligingswetten.

 

4. Structuur en focus

Het kan snel gebeuren dat er verwarring ontstaat over de verantwoordelijkheid voor informatiemiddelen als een organisatie binnen een korte tijd snel groeit. Duidelijke verantwoordelijkheden voor informatierisico’s kunnen worden opgezet bij de ISO 27001 norm.

 

5.  De noodzaak van frequente audits wordt verminderd

ISO 27001-certificering is wereldwijd geaccepteerd en toont effectieve beveiliging aan, waardoor de noodzaak voor herhaalde klantaudits wordt verminderd.