Skip to main content
Mogelijkheden SOC 2

Uitdagingen en mogelijkheden ISAE 3000 | SOC 2

De uitdagingen

Het ondergaan van een ISAE 3000 | SOC 2-audit heeft zijn uitdagingen. Echter is bij elk bedrijf anders wat deze uitdagingen zijn maar dit zijn de meest voorkomende.

 

Investering van de werknemer.

Voor veel bedrijven is het implementeren van een ISAE 3000 | SOC 2- audit een uitdaging omdat het een enorme investering is van de werknemer. Vaak wordt de normale cadans onderbroken om vervolgens wekenlang de audit te ondergaan. Het betekent dus dat het tijd en geld vraagt van een bedrijf. Het proces legt regelmatig een tastbare druk op de organisatie omdat er wordt gereageerd op auditverzoeken en de huidige documentatie en procedures aanpassingen. Echter kan Risklane hiermee helpen en is dit vaak tijd- en kostenbesparend voor het bedrijf.  

 

Financiële investering.

ISAE 3000 | SOC 2-audits zijn niet goedkoop. Aan de onderkant kan de investering enorm zijn. Andere kostenfactoren zijn onder meer aanvullende diensten, zoals scannen door derden en pentesten, en antecedentenonderzoek van medewerkers. Sommige verzoeken van klanten moeten mogelijk op een laag pitje worden gezet terwijl het team zich op de audit concentreert. Omdat Risklane meer kennis en ervaring bezit over de audit kan dit kostenbesparend zijn.

 

De mogelijkheden

Echter wegen de mogelijkheden zwaarder dan de uitdagingen.

 

ISAE 3000 | SOC 2 rapportages door organisaties gebruikt als marketing instrument. Nieuwe en bestaande klanten weten door ISAE 3000 | SOC 2 direct dat ze te maken hebben met een betrouwbare partij. Organisaties die niet beschikken over een dergelijke rapportage mist mogelijk belangrijke nieuwe kansen.

  1. Implementatie zal een positief effect hebben op de kwaliteit van risicomanagement
  2. Vertrouwen bij klanten verbetert dat risico’s daadwerkelijk effectief worden beheerst
  3. IT-vragen van partners en klanten kunnen efficienter beantwoord worden
  4. Mogelijkheden ontstaan om nieuwe klanten te werven en klanten te behouden