Skip to main content
TelecityGroup

TelecityGroup Nederland realiseert ISAE 3402 certificering

Amsterdam, 19 mei 2015 – Alle vestigingen van TelecityGroup in Amsterdam zijn gecertificeerd volgens de internationale standaard voor uitbesteding ISAE 3402. Met deze certificering toont TelecityGroup Nederland aan dat het over datacenters beschikt die voldoen aan internationaal geldende kwaliteits- en veiligheidseisen. Voor klanten betekent de certificering het bewijs dat hun uitbestede processen ook in het datacenter daadwerkelijk worden beheerst.

 

Veilige datacenters

De certificering houdt in dat de processen in de datacenters van TelecityGroup voldoen aan de beveiligingseisen van de internationaal erkende standaard ISAE 3402 (International Standard for Assurance Engagements). Klanten van TelecityGroup die hun IT-apparatuur in één of meerdere datacenters in Amsterdam hebben ondergebracht tonen door middel van het ISAE 3402-rapport aan dat ook in het datacenter de processen met betrekking tot beveiliging in orde zijn. “Veel ondernemingen die bij ons datacenterdiensten afnemen, willen inzichtelijk hebben hoe wij als serviceorganisatie de kwaliteit en beveiliging van onze datacenters waarborgen”, zegt Alexandra Schless, Vice President Western Europe & Managing Director bij TelecityGroup Nederland. “

 

Verschillende typen

SASconsult heeft ISAE geïmplementeerd bij TelecityGroup. In het certificeringsproces maken de auditors onderscheid tussen type I en type II. Bij een type I ISAE 3402-rapportage brengen zij de beheersorganisatie in beeld op een bepaald moment. Bij de audit toetst SASconsult de beheersmaatregelen op opzet en bestaan. Bij type II toetst zij de maatregelen ook nog op de werking. Schless: “We zijn bezig om de werking van de beheersorganisatie ook volgens de standaard van ISAE 3402 te laten verlopen en verwachten daarom dat later dit jaar de type II-rapportage rond hebben. Daarmee geven wij naar onze klanten wereldwijd een heldere en duidelijke garantie af.”


Telecity is blij met deze certificering: wij laten Nederlandse en internationale organisaties zien dat wij alle processen op het gebied van security op de juiste manier hebben ingericht


- Alexandra Schless | Vice President Western Europe -

 

Over Telecity Group

TelecityGroup is een toonaangevende provider van premium carrier-neutrale datacenters met locaties in heel Europa. De datacenters van TelecityGroup bieden hoge connectiviteit en beveiligde omgevingen voor IT- en telecomapparatuur, de drijvende kracht achter de digitale economie. In deze datacenters komen de netwerken waaruit het internet bestaat bij elkaar en worden data-intensieve online applicaties, content en informatie veilig ondergebracht. TelecityGroup is genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: TSY).