Skip to main content
Sustainable reporting

Wat is Sustainable Reporting?

Wat is sustainable reporting? 

Vanuit het Global Reporting Initiative (GRI) is een raamwerk ontwikkeld, GRI 4, dat handvatten biedt bij het rapporteren over duurzame ontwikkeling. Bij deze ontwikkeling is er sprake van een ideaal evenwicht tussen economische, ecologische, sociale en bestuurlijke resultaten van een organisatie. Deze GRI rapportage kan worden uitgebreid naar een Corporate Social Responsibility Report (CSR).

 

Risklane heeft een kernteam aan specialisten samengesteld op dit gebied en ondersteunt u graag bij het opstellen van een GRI rapportage.

Waarom een sustainable report implementeren?

  1. Vergroting van het begrip van risico's en kansen op het gebied van duurzaamheid;
  2. Verbetering van duurzaam karakter;
  3. Het betrekken van belanghebbenden bij het proces van duurzaamheid;
  4. Het benadrukken van de relatie tussen financiële en niet-financiële prestaties;
  5. Het beïnvloeden van lange termijn strategie, beleid en businessplannen;
  6. Mogelijkheid tot benchmarking van de prestaties omtrent duurzaamheid met betrekking tot de wetten, normen, codes en prestatienormen;
  7. Vergelijken van de prestaties binnen en tussen organisaties;
  8. Voldoen aan nationale regelgeving of eisen voor beursgenoteerde organisatie.
  9. Tevens voeren wij, vanuit ons accountantskantoor, Conclude Acountants, audits uit op zowel CSR als GRI rapportages op basis van COS 3410N en de AA 1000 standaarden.

 

Over Risklane

Risklane biedt diensten aan op het gebied van informatiebeveiliging, riskmanagement en governance. Naast advisory services en risk sourcing, biedt Risklane softwareoplossingen die organisaties in staat stelt complexe standaarden zelfstandig te implementeren. Risklane is hiermee vooruitstrevend en marktleider in Nederland. Risklane realiseert oplossingen voor de beheersing van risico’s en de implementatie van onder andere ISAE 3402 (SOC 1), ISAE 3000 (SOC 2), GDPR/AVGISO 27001ISO 9001 en COSO