Skip to main content
SASconsult

SASconsult adviseert TelecityGroup

TelecityGroup is de meest vooraanstaande neutrale carrier-neutrale datacenter leverancier van Europa. De datacenters van TelecityGroup bieden hoge connectiviteit en beveiligde omgevingen voor IT- en telecomapparatuur, de drijvende kracht achter de digitale economie. Telecity beschikt over clusters datacenters in 12 grote Europese steden. In de datacenters van Telecity komen de netwerken waaruit het Internet bestaat bij elkaar en worden bandbreedte-intensieve applicaties, content en informatie veilig ondergebracht. Het nieuwste 9MW datacenter AMS 5 van Telecity in Amsterdam Zuid-Oost biedt naast solide stroomvoorziening, efficiënte koeling en uitgebreide beveiliging, ook een ongeëvenaarde connectiviteit. Naast connectiviteit is security en beheersing cruciaal voor datacenters. Hiervoor bestaan een aantal normen, waarvan ISAE3402 één van de belangrijkste is. 


ISAE3402 en datacenters

Per december 2014 is het COSO-framework vervangen door COSO2013. De Nederlandsche Bank heeft CObit 4.1 en het daarin opgenomen maturity-model verplicht gesteld in het toetsingskader informatiebeveiliging. Door deze ontwikkelingen eisen multinationals steeds vaker ISAE3402 naast SaaS leveranciers ook ISAE3402 van hosting providers. Deze ontwikkeling wordt onderbouwd doordat in het ISAE3402 register het aantal geregistreerde datacenters is toegenomen van 3 naar 10 in een periode van één jaar. SASconsult gaat Telecity ondersteunen en adviseren bij de implementatie van ISAE3402


Telecity en SASconsult

Emile ten Hoor is verheugd dat SASconsult is geselecteerd als assurance en security advisor van de Telecity Group. Binnen onze huidige portefeuille van vermogensbeheerders, SaaS- en hostingproviders is de Telecity Group een welkome aanvulling. Wij zijn erg gemotiveerd en enthousiast om Telecity in dit proces te ondersteunen. Wij ondersteunen iedere professionalisering en streven naar betere security en beheersing in de ICT sector.