Skip to main content
SASconsult

SASconsult adviseert Fujitsu Nederland

​SASconsult gaat Fujitsu Netherlands ondersteunen bij de implementatie van ISAE 3402. Fujitsu is een wereldwijde leverancier van dynamische IT-infrastructuren. Meer dan 170.000 Fujitsu medewerkers ondersteunen klanten lokaal in 70 landen. Het hoofdkantoor van Fujitsu bevindt zich in Tokio.
 

Fujitsu

Fujitsu Nederland biedt een one-stop-shop aanbod van gestandaardiseerde producten en diensten voor desktop en datacenter omgevingen. Op basis van de behoefte van de klant worden deze bouwstenen samengevoegd tot een bedrijfszekere ICT-oplossing die past als maatwerk, zich snel kan aanpassen aan een wisselende capaciteitsbehoefte en desgewenst ook door Fujitsu gemanaged wordt.  Vanwege zijn betrokkenheid bij het behoud van het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen is Fujitsu opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index en in de FTSE4Good Index.
 

ISAE 3402 en Cloud Service Providers

Per december 2014 is het oorspronkelijke COSO-framework vervangen door COSO 2013. De Nederlandsche Bank heeft CObit 4.1 en het daarin opgenomen maturity-model verplicht gesteld in het toetsingskader informatiebeveiliging. Door deze ontwikkelingen eisen multinationals steeds vaker ISAE 3402 naast SaaS leveranciers ook ISAE 3402 van cloud service providers. Deze ontwikkeling wordt onderbouwd doordat in het ISAE 3402 register het aantal geregistreerde Cloud Service providers is toegenomen van circa 40 naar 80 in een periode van één jaar.


Fujitsu en SASconsult

Emile ten Hoor is verheugd dat SASconsult is geselecteerd als assurance en security advisor van Fujitsu en deze wereldwijde organisatie mag ondersteunen bij het verkrijgen van het ISAE 3402 certificaat. Binnen onze huidige portefeuille SaaS- en hostingproviders, vermogensbeheerders en pensioenuitvoerders is Fujitsu een welkome aanvulling. Wij willen graag onderdeel zijn van de maatschappelijke betrokkenheid en de duurzaamheidsvisie van Fujitsu.
 

ISAE 3402 en duurzaamheid

Wij zijn erg gemotiveerd en enthousiast om Fujitsu in dit proces te ondersteunen en te laten zien dat Fujitsu ook voldoet aan de 'strenge eisen' en de degelijke en grondige toetsing die een ISAE 3402 audit met zich meebrengt. Wij ondersteunen iedere professionalisering en streven naar betere security en beheersing in de ICT sector.