Skip to main content
Fujitsu | ISAE 3402

Fujitsu | ISAE 3402

Maarssen, 11 februari 2016 –  Fujitsu Infrastructure Services System in Nederland is gecertificeerd volgens de internationale standaard voor uitbesteding ISAE 3402. Met deze certificering toont Fujitsu Nederland aan dat het diensten aanbiedt die voldoen aan internationaal geldende kwaliteits- en veiligheidseisen. Voor klanten betekent de certificering het bewijs dat uitbestede processen daadwerkelijk worden beheerst.

 

Veilige infrastructuur

De certificering houdt in dat de processen van Fujitsu Nederland voldoen aan de securityeisen van de internationaal erkende standaard ISAE 3402 (International Standard for Assurance Engagements). De ISAE 3402 rapportage is tevens gebaseerd op het meest actuele COSO 2013 framework en de COBiT 5 standaard voor de inrichting van een IT risk management framework.
 

Verschillende typen

SASconsult heeft ISAE 3402 geïmplementeerd bij Fujitsu Nederland. In het certificeringsproces maken de auditors onderscheid tussen type I en type II. Bij een type I ISAE 3402-rapportage brengen zij de beheersorganisatie in beeld op een bepaald moment. Bij de audit toetst de service auditor (Conclude) de beheersmaatregelen op opzet en bestaan. Bij type II toetst zij de maatregelen ook nog op effectieve werking.”.
 

Over Fujitsu Nederland

Fujitsu biedt een one-stop-shop aanbod van gestandaardiseerde producten en diensten voor desktop en datacenter omgevingen. Op basis van de behoefte van de klant worden deze bouwstenen samengevoegd tot een bedrijfszekere ICT-oplossing die past als maatwerk, zich snel kan aanpassen aan een wisselende capaciteitsbehoefte en desgewenst ook door Fujitsu gemanaged wordt. Het ontzorgen van de klant en het leveren van een maximale bijdrage aan zijn bedrijfsresultaat staan daarbij centraal.