Skip to main content
soc-audit

Hoe kan een SOC-audit voor toename van de winst zorgen?

Veel organisaties richten zich voornamelijk op de kernkwaliteiten van de organisatie en besteden de rest uit. Niet alleen salarisadministratie is hier een veelvoorkomend voorbeeld van, ook is de technologische infrastructuur. De afhankelijkheid neemt toe, dit komt omdat veel industrieën en bedrijven met elkaar verweven raken.

 

Een aantal stakeholders die kijken naar SOC-rapporten. Als een SOC-auditrapport er ‘correct' uitziet, onderscheidt een organisatie zich van zijn concurrenten en kan operationele geloofwaardigheid bieden aan de organisaties. De stakeholders kijken voornamelijk naar de volgende variabelen;

      - Zekerheid bieden over activiteiten van de beveiliging
      - Beschikbaarheid
      - Verwerkingsintegriteit
      - Vertrouwelijkheid
      - Privacy

 

Het levert voordelen op door als organisatie te investeren in een SOC-audit. De organisaties behouden niet alleen meer klanten, ook kan kunnen zij meer werven. Als gevolg hiervan kan dit leiden tot het behouden van de winst of deze zelfs te vergroten.

 

Om als organisatie tot een succesvolle SOC-audit te komen zal er een efficiënte operationele omgeving moeten zijn. Als dit is waargemaakt kan de organisatie effectieve controles uitvoeren. Sommige organisaties zullen veel werk moeten verrichten om bij een succesvolle SOC-audit te komen. Dit komt omdat het wel eens voorkomt dat niet alleen een klein deel van de omgevingen aangepast moet worden, maar dat volledige omgevingen opnieuw moeten worden ingericht. En dit is dan ook vaak het keerpunt waar veel organisaties hun focus verliezen. Organisaties vergeten hierdoor de waarde die een SOC-audit kan opleveren. Dit is de reden waarom het belangrijk is dat de organisaties een investeringsfocus blijven houden.

 

Risklane kan hier mee helpen. Risklane biedt diensten aan op het gebied van governance, risk en compliance. Vanaf 2014 is Risklane marktleider en meest vooruitstrevende organisatie ten aanzien van ISAE 3402 implementatie en certificering. Wij bieden naast ISAE 3402 diensten aan op het gebied van ISAE 3000, GDPR/AVG, ISO 27001, ISO 9001 en COSO ERM.