Skip to main content
soc-audit

Hoe kan een SOC-audit voor toename van de winst zorgen?

Veel organisaties richten zich voornamelijk op de kerncompensaties en de rest wordt uitbesteed. Niet alleen salarisadministratie is een veelvoorkomend voorbeeld, ook is de technologische infrastructuur. De afhankelijkheid neemt toe, dit komt omdat veel industrieën en bedrijven met elkaar verweven raken.

 

Er zijn een aantal stakeholders die kijken naar SOC-rapporten. Als een SOC-auditrapport er ‘schoon’ uitziet onderscheidt een organisatie zich van zijn concurrenten en kan operationele geloofwaardigheid bieden aan de organisaties. De stakeholders kijken voornamelijk naar deze verschillende variabelen;

      - Zekerheid bieden over activiteiten op het gebied van beveiliging
      - Beschikbaarheid
      - Verwerkingsintegriteit
      - Vertrouwelijkheid
      - Privacy

 

Door als bedrijf te investeren in een SOC-audit levert dit voordelen op. Zo behouden zij niet alleen meer klanten, ook kan kunnen zij meer werven. Als gevolg hiervan kan het leiden tot het behouden van de winst of deze zelfs te vergroten.

 

Om als organisatie tot een succesvolle SOC-audit te komen zal er een efficiënte operationele omgeving moeten zijn zodat er effectieve controles kunnen worden uitgevoerd. Sommige organisaties zullen veel werk moeten verrichten om bij een succesvolle SOC-audit te komen. Dit komt omdat het niet altijd voorkomt dat een klein deel van de omgevingen aangepast hoeft te worden, maar dat volledige omgevingen opnieuw moeten worden ingericht. En dit is dan ook vaak het keerpunt waar veel organisaties hun focus verliezen. Zij vergeten de waarde die een SOC-audit kan opleveren. Het is daarom belangrijk dat de organisaties een investeringsfocus blijven houden.

 

Risklane kan hier mee helpen. Risklane biedt diensten aan op het gebied van governance, risk en compliance. Vanaf 2014 is Risklane marktleider en meest vooruitstrevende organisatie ten aanzien van ISAE 3402 implementatie en certificering. Wij bieden naast ISAE 3402 diensten aan op het gebied van ISAE 3000, GDPR/AVG, ISO 27001, ISO 9001 en COSO ERM.