Skip to main content
ISO27001

Waarom wordt ISO 27001 steeds populairder?

Organisaties ervaren een ongekende uitdaging met hun bedrijfscontinuïteit en certificering van de ISO 27001. De standaard kan externe belanghebbenden aantonen dat met uw organisatie zij een veilig paar handen in hun netwerk hebben. De standaard verklaard dat de organisatie beschikt over wereldwijde erkende processen om de risico's voor uw systeem en en informatie, en bij uitbreiding uw toeleveringsketen, te identificeren en te beheren.

 

Vermijd kostbare inbreuken en win nieuwe opdrachten

Op het eerste gezicht kan certificering volgens ISO 27001 tijdrovend en prijzig lijken. Maar bij een analyse van het rendement op investering moet rekening worden gehouden met potentiële kostenbesparingen en het genereren van inkomsten door nieuwe zakelijke winsten. De kosten van een gemiddelde datalek van een organisatie in 2020 3,86 miljoen US dollar bedroeg. Met zulke nummers is het geen wonder dat distributienetwerken steeds sterkere garanties eisen bij het kiezen met wie ze zaken willen doen.

 

Risklane biedt diensten aan op het gebied van governance, risk en compliance. Vanaf 2014 is Risklane marktleider en meest vooruitstrevende organisatie ten aanzien van ISAE 3402 implementatie en certificering. Wij bieden naast ISAE 3402 diensten aan op het gebied van ISAE 3000GDPR/AVGISO 27001ISO 9001 en COSO ERM.