Skip to main content
 gevolgen Solvency II
Solvency 2
Maatschappelijke gevolgen Solvency II
Verzekeraars zijn druk bezig met het inrichten van de Solvency II richtlijnen, het management ervan en hun kapitaal en risicobeheer. De gevolgen van beslissingen hieromtrent zullen verder reiken dan de boardroom.
Statusupdate Solvency II
Solvency 2
Statusupdate Solvency II
Vanaf begin 2012 wordt er onderhandeld over de definitieve inhoud van de Omnibus II richtlijn en de Level 2 uitvoeringsmaatregelen. Het definitieve akkoord van de Omnibus II richtlijn wordt op korte termijn verwacht.
Gevolgen
Solvency 2
De mogelijke gevolgen van Solvency II
Solvency II zal niet alleen verstrekkende gevolgen hebben voor verzekeraars maar ook voor de kapitaalmarkt. Er wordt al enige tijd gewacht op de invoering van Solvency II door verzekeraars, pensioenfondsen en consultants.
Solvency II
Solvency 2
Solvency II vertraging tot 2014 – wat betekent dit voor verzekeraars?

Het definitieve uitstel van EIOPA ten aanzien van de implementatie van Solvency II in Europa (de startdatum is nu gezet op 1 januari 2014) maakt een einde aan een onzekere tijd voor verzekeraars.

SolvencyII
Solvency 2
Solvency II implementatie

Gezamenlijk met SecondFloor biedt SASconsult een oplossing voor implementatie van Solvency II binnen verzekeringsbedrijven. Ten behoeve van deze implementatie wordt gebruik gemaakt van het eFrame-platform van Secondfloor.