Skip to main content

Gavias Slider Slider Geschiedenis

ONZE GESCHIEDENIS

Geschiedenis

GESCHIEDENIS

Ten Hoor & Partners is opgericht door Emile ten Hoor, een spin-off van een van de Big Four-kantoren. Ten Hoor & Partners verricht veel werkzaamheden voor Achmea, Credit Suisse en een aantal minder grote opdrachtgevers zoals Animana, Luctor Yachts en ICM. Het belangrijkste verschil tussen Ten Hoor & Partners en andere accountantskantoren is de focus op SAS70, procesverbetering en structured deals. Feitelijk een professionele boutique firm die de kwaliteit levert van een Big Four kantoor.

De vraag naar SAS70 implementaties neemt aanzienlijk toe. Omdat het Ten Hoor & Partners-imago niet past bij een corporate firm wordt besloten om de consultancy activiteiten onder te brengen in SASconsult BV. Vrij kort na de oprichting van de BV breidt SASconsult haar activiteiten uit tot 8 medewerkers. De cultuur van SASconsult is ondernemend, professioneel en vooruitstrevend. Voortdurend zoeken naar nieuwe mogelijkheden in de markt, aansluiten bij de laatste trends op het gebied van Governance en Risk management, zoals GIPS, Solvency II en de Wft. Inmiddels wordt SASconsult al voor veel meer activiteiten gevraagd dan alleen SAS70.

Vanuit SASconsult wordt de Stichting Corporate Governance opgericht. De stichting ondersteunt initiatieven op het gebied van governance en transparantie op financiële markten. Een belangrijk initiatief is de inrichting van het SASregister en later het ISAE 3402-register op isae3402.nl. Alle organisaties in Nederland die over een ISAE 3402 rapport beschikken kunnen zich kosteloos laten registreren. In 2014 zijn reeds circa 200 organisaties geregistreerd en wordt het register 2000 keer per maand geraadpleegd door institutionele beleggingsinstellingen, de overheid en overige gebruikers.

SASconsult is inmiddels gegroeid naar 13 medewerkers en verhuist naar de Euclideslaan (Rijnsweerd) in Utrecht. Naast haar focus op vastgoed, creditmanagement en pensioenuitvoering, richt SASconsult zich meer en meer op de ICT-sector. Inmiddels heeft SASconsult al een belangrijke portefeuille aan IT bedrijven zoals Infratects, Geodan en Eurosystems.

De activiteiten van SASconsult blijven uitbreiden. ISAE 3402 is inmiddels de internationale standaard en SASconsult ontwikkelt in samenwerking met de Stichting Corporate Governance een rating-systeem voor ISAE 3402-rapporten. SASconsult is en blijft marktleider in Nederland op het gebied van ISAE 3402-implementatie.

De vraag naar de pragmatische en efficiënte oplossingen van SASconsult blijft groeien. De positie in Nederland is verstevigd en SASconsult werkt inmiddels samen met internationale partijen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Vanwege de toenemende internationale vraag naar oplossingen voor ISAE 3402, ISAE 3000, GDPR en ISO 27001 besluit SASconsult tot een herpositionering en wijzigt haar naam naar Risklane. De naamswijziging maakt deel uit van de herpositionering. Risklane lanceert direct een nieuw en innovatief product in de markt: ControlReports®. Met deze online applicatie kunnen organisaties zelfstandig een professioneel managment systeem of control framework beschrijven en implementeren.