Skip to main content
Axians

Axians

"Mijn persoonlijke relatie met Conclude Accountants / Risklane gaat al enige tijd terug. Zowel nu als in een eerdere trajecten heb ik de deskundigheid, het pragmatisme en de onderlinge samenwerking als zeer prettig ervaren. Omdat wij van plan waren om zowel de ISAE3402 als de ISAE3000 binnen één jaar te behalen was het essentieel dat we als partners op elkaar konden rekenen. Dat Risklane / Conclude Accountants zich als sparringpartner heeft opgesteld tijdens de implementatie heeft ons erg geholpen. Deze instelling in combinatie met de veranderingsbereidheid, inzet en motivatie van alle medewerkers van Axians die hierbij betrokken waren hebben ervoor gezorgd dat we dit resultaat binnen de tijd en het budget hebben kunnen behalen.

 

Een resultaat waar zowel Risklane / Conclude Accountants als Axians trots op mogen zijn!"

- Dennis van Hoof, Quality & Risk manager Axians

Overzicht

Axians is een toegewijd ICT-merk van VINCI Energies, gespecialiseerd in IT-oplossingen en -diensten. Axians ondersteunt een breed scala aan klanten, bestaande uit particuliere bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en serviceproviders. Axians biedt een breed portfolio van IT-oplossingen en -diensten: business applications en data-analyse, bedrijfsnetwerken en digitale werkplekken, datacenter- en clouddiensten, telecommunicatie-infrastructuur en cyberbeveiliging.

 

Axians gebruikt de beste technologie voor hun klanten om te groeien en te concurreren in een constant veranderende markt. Mensen zijn belangrijker dan technologie; ‘the human touch’ is de focus voor Axians.

Uitdaging

Organisaties besteden steeds vaker diensten en processen uit aan dienstverleners. Bovendien is de complexiteit van wet- en regelgeving toegenomen. De uitbestedende organisaties blijven verantwoordelijk voor hun data en diensten. Dit veroorzaakte een aanzienlijke stijging in de populariteit van Assurance rapporten die zekerheid kunnen bieden dat serviceorganisaties hun risico's onder controle hebben. Omdat Axians er constant naar streeft om hun klanten kwalitatief betrouwbare diensten te leveren met zo laag mogelijke risico's, is het nog belangrijker om het ISAE 3402/ SOC 2 Type II rapport te implementeren.

 

De grootste uitdaging waarmee Risklane bij Axians werd geconfronteerd, was het scheiden van de projecten die op Europese of mondiale schaal werden uitgevoerd en welke processen binnen Axians Nederland werden uitgevoerd. De locatie van de ondersteunende activiteiten van Axians, zoals het logisch toegangsbeheer en de beveiliging van externe links, hebben een grote impact op de reikwijdte van het rapport van Axians Nederland.

 

Uiteindelijk was ons doel niet alleen Axians te voorzien van een state-of-the-art ISAE 3402/ SOC 2 Type II-rapport, maar ook hen te ondersteunen bij het zetten van de stap naar risicomanagement. Risicoleiderschap is wat we definiëren als een kritische verschuiving in het denken, waarbij risico's kansen voor verbetering zijn die rechtstreeks moeten worden aangepakt in plaats van te worden omzeild. Het bleek dat deze manier van denken perfect paste bij het wendbare en innovatieve denken waar Axians om bekend staat bij hun klanten.

Oplossing

Wetende dat meer organisaties hun diensten uitbesteden, werkte Axians samen met Risklane om ISAE 3402 Type II/ SOC 2 Type II te behalen die complementair zijn aan ISO-certificering als ISO 9001, ISO 20000 en ISO 27001. De projecten van Risklane zijn altijd gericht op het combineren van de hoogste rapportagestandaard in de markt met beschrijvingen en processen die zowel herkenbaar zijn voor Axians als voor hun klanten. Dit vereisten dat we de Axians-processen leerden kennen alsof ze de onze waren. Door intensieve interviews met hun medewerkers zijn we er niet alleen in geslaagd kennis te maken met de Axians-processen, maar ook de risico's in kaart te brengen. Als we de risico's kennen, kunnen we de controledoelstellingen efficiënt beschrijven en effectieve controles definiëren. Door onze uitgebreide kennis van de markt voor outsourcingdiensten kunnen wij onze klanten adviseren over efficiency-drijfveren in bedrijfsvoering, registratieprocessen en risicomanagement.

Resultaten

De samenwerking tussen Axians en Risklane resulteerde in het behalen van ISAE 3402 Type II en SOC 2 Type II. Het resultaat is voor Axians een direct effect op de business, aangezien het klantorganisaties meer zekerheid biedt dat processen worden geoptimaliseerd en aantoonbaar worden opgezet en gecontroleerd, inclusief mogelijke risico's. Uiteindelijk worden de rapportages met succes gecontroleerd door Conclude Accountants.