Skip to main content
Aareon

Aareon

Overzicht

Aareon is Europa's grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal), outsourcing en consultancy. Aareon is vertegenwoordigd in zeven Europese landen, verdeeld over 36 locaties. Inmiddels werken 50.000 gebruikers met de oplossingen van Aareon.

 

De focus van Aareon is om technologieën en innovaties voordelig en integreerbaar te maken voor hun klanten. Als toonaangevende leverancier van oplossingen en adviesdiensten voor de Europese vastgoedsector en haar partners in dit digitale tijdperk, zet Aareon zich in voor baanbrekende nieuwe mogelijkheden en het bepalen van de standaard voor de gehele branche.

Uitdaging

Het implementeren van ISAE 3402 bij Aareon NL was complex vanwege verschillende factoren. Aareon NL is in staat haar toppositie in de vastgoedmarkt te behouden door de software continu aan te passen aan de marktbehoeften. De eerste uitdaging was om complexe softwarefunctionaliteit te verwerken tot slimme controledoelen en controles. Een extra uitdaging was het leveren van een ISAE 3402-rapport dat de huidige en toekomstige functionaliteit van de software gedurende de verslagperiode weergeeft. Dit werd gerealiseerd door interne beheersingsmaatregelen zo te beschrijven dat aankomende functionaliteiten gedurende de auditperiode in de bestaande beheersingsmaatregelen konden worden opgenomen. Aareon NL is een meester in de kunst om moeilijke processen om te zetten in gebruiksvriendelijke software. Dit vereist van Risklane om hetzelfde te doen; een rapport maken over de complexe processen die in de back-end worden uitgevoerd, en houdt het tegelijkertijd herkenbaar voor de gebruikers van de front-end.

 

Aangezien de implementatie het grootste deel van de Aareon software omvatte, waren een groot aantal van Aareon NL afdelingen en medewerkers betrokken bij het project. Bij de implementatie is de huidige functionaliteit en risicomethodiek als uitgangspunt genomen. De experts van Risklane hebben (mogelijke) hiaten in het risicomanagementsysteem en de processen van Aareon NL geïdentificeerd en proactief geadviseerd over het oplossen van de geïdentificeerde hiaten.

Oplossing

Met behulp van de deskundige consultants van Aareon NL, was Risklane in staat om de Aareon software te analyseren en de financiële risico's voor hun gebruikersorganisaties in kaart te brengen. Daardoor konden ze zich concentreren op het efficiënt en effectief beheersen van deze risico's. Samen hebben we toegewerkt naar een controlematrix die niet alleen alle relevante controledoelstellingen en controles beschrijft, maar ook de Risk Leadership ideologie vertegenwoordigt die Aareon NL tijdens de implementatie heeft verworven. Hierdoor kon Aareon NL risico's omzetten in een concurrentievoordeel en hun klanten zekerheid bieden bij het gebruik van de Aareon software.

Resultaten

Het hele proces stelde Aareon NL in staat om sleutelprocessen binnen de organisatie verder te professionaliseren. Bovendien stelt het ISAE 3402-rapport Aareon NL in staat om transparantie en zekerheid te bieden aan (potentiële) klanten over de Aareon-software en de manier waarop Aareon NL controle heeft over hun processen.