Skip to main content
NTT

NTT

"NTT ziet het Risklane team als vertrouwde adviseurs die niet bang zijn om kritisch te zijn, maar tegelijkertijd het vermogen hebben om bij te dragen aan oplossingen. Dank aan het team voor de flexibiliteit en ondersteuning!"

Maickel Koenders, Senior Analyst: Regulatory Compliance (NTT)

 

Samenvatting

NTT Ltd. is een toonaangevend bedrijf voor wereldwijde technologiediensten. In samenwerking met organisaties over de hele wereld behalen zij bedrijfsresultaten door middel van intelligente technologieoplossingen. Intelligent betekent voor hen data-gedreven, verbonden, digitaal en veilig. Hun wereldwijde activa en geïntegreerde ICT-stackmogelijkheden bieden een uniek aanbod op het gebied van cloud-enabling networking, hybride cloud, datacenters, digitale transformatie, klantervaring, werkplek en cyberbeveiliging. Als wereldwijde ICT-leverancier hebben ze meer dan 40.000 mensen in dienst in een diverse en dynamische werkomgeving die zich uitstrekt over 57 landen, handel drijft in 73 landen en diensten levert in meer dan 200 landen en regio's.

Uitdaging

NTT stemde in met het leveren van een ISAE 3402 Type II-verklaring voor diensten die specifiek aan een van haar strategische klanten zijn geleverd. NTT was op zoek naar een partner die zij kon vertrouwen om een kwalitatief hoogwaardige consulting opdracht te leveren om NTT in staat te stellen aan haar eisen te voldoen. Na voorbereidende vergaderingen had NTT er vertrouwen in dat Risklane de NTT-cultuur begreep en de middelen had om hen te helpen met leveren. Risklane heeft NTT geholpen bij de voorbereiding van deze SOC-evaluatie. Het team van Risklane ging vastberaden en snel te werk.

Oplossing

Samen hebben NTT en Risklane een internal control framework opgesteld dat laat zien hoe NTT voldoet aan alle ISAE 3402-vereisten en markt- / klantverwachtingen. Het ISAE 3402-control framwork laat aan de strategische klanten van NTT zien hoe processen en controles zijn gedefinieerd en worden beheerd.

 

Resultaten

Uiteindelijk heeft NTT inzicht en praktische adviezen gekregen over wat er nodig is om een formele SOC beoordeling soepel te laten verlopen. Dit resulteerde in een planning voor formele audits. Alle controles voor interne controle zijn voorbereid door NTT en Risklane.

ISAE 3402 Type ll audit

NTT heeft Conclude Accountant ingeschakeld als professionele partner voor het uitvoeren van de ISAE 3402 Type II-audit in 2021. Deze audit wordt uitgevoerd over een te beoordelen periode van ten minste zes maanden. In deze periode wordt het interne beheersingssysteem geverifieerd op opzet, bestaan en werking. Het resulterende ISAE 3402 Type II assurance-rapport is dé ultieme bevestiging dat NTT haar processen onder controle heeft.